echte winters

Tentoonstelling Echte winters – Het winterlandschap in de 19de eeuw
Teylers Museum Haarlem, 07 november 2015 t/m 06 maart 2016

De meteorologische winter is twee weken oud en vandaag en morgen kan het kwik in Nederland stijgen tot 14 graden. Dat is ver boven het gemiddelde. Als het zo blijft moet voor de kerst het gras gemaaid worden. De échte winter lijkt tot het verleden te behoren. Deze winter is in Haarlem in het Teylers Museum de tentoonstelling Echte winters te zien.

echte winters
website van het Teylers Museum
Echte winters, bestaan ze nog? In de 19de-eeuwse Nederlandse schilderkunst wel. Van 7 november 2015 t/m 6 maart 2016 zijn in Teylers Museum ijskoude winterlandschappen vol schaats- en sleeplezier te zien van specialisten als Schelfhout en Apol, naast werk van beroemde schilders als Koekkoek, Jongkind, Mauve, Breitner en Van Gogh. Echte winters laat het 19de-eeuwse winterlandschap voor het eerst in zijn volle breedte zien, van knusse koek en zopies op een stadsgracht tot heftige taferelen met rampzalig kruiend ijs.
 
Bron: teylersmuseum.nl
echte winters
Bij de tentoonstelling Echte winters verschijnt een boek. Het winterlandschap in de 19de eeuw, uitgegeven door THOTH. Het boek kost 17,90 en is te koop in de museumwinkel.

Tentoonstelling: Echte winters [ teylersmuseum.nl ] | Boek: Echte winters [ thoth.nl ]