gladde dinsdag

glijdend naar het postkantoor voor een Eerste Dag Envelop

Vandaag 38 jaar geleden werd er in Nederland nauwelijks gewerkt en al helemaal niet naar school gegaan. Door de ijzel waren de wegen de hele dag onbegaanbaar. Auto’s reden er niet meer en op straat kon zelfs geschaatst worden. Met mijn neef probeerde ik al glijdend het postkantoor te bereiken want op de vierde dinsdag van 1979 kwam er een postzegel uit ter gelegenheid van 400 jaar Unie van Utrecht. De eerste dag envelop wilde ik per se hebben en ik bewaar ‘m nog steeds.

Unie van Utrecht
Eerste Dag van Uitgifte 23 januari 1979
Unie van Utrecht
de postzegel werd ontworpen door Gerrit Noordzij

Het weer op 23 januari 1979
Zwakke wind uit het noord-noord-oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 5,7 m/s. Een ijsdag met gemiddelde temperatuur van -2,8 °C en een gevoelstemperatuur van -5,9 °C. De minimum temperatuur was -5,3 °C en de maximum temperatuur -1,1 °C. De zon liet zich in het geheel niet zien. Er viel 7,6 mm neerslag verspreid over een lange periode van 12,8 uur.