Ronde van Beieren 2023

Terug van vakantie na 18 dagen en 2581 kilometer
Württemberg, Beieren en Salzkammergut

wapen van BeierenVrijstaat Beieren is met 70.551,57 km² de grootste deelstaat van Duitsland en bijna tweemaal zo groot als Nederland (en België). Het voormalige koninkrijk is ook erg rijk. Met een Bruto Binnenlands Product van 610 miljard dollar (2020) is het de 22e economie van de wereld en de achtste economie van (West)Europa. Alleen in de rest van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Zwitserland wordt meer verdiend dan in Beieren.

De Romantische Strasse, 460 kilometer lang en al meer dan 70 jaar de mooiste toeristische route van Duitsland, loopt van Würzburg naar Füssen. We volgden deze route al in 2010 en bezochten een aantal plaatsen (29 in totaal) waaronder Würzburg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbühl, Nördlingen, Augsburg en Füssen. Dit jaar volgden we de Romantische Strasse in omgekeerde richting van Füssen via Landsberg am Lech, Augsburg, Nördlingen naar Rothenburg ob der Tauber.

Bayern 2023
klik op de kaart voor vergroting

Het noordelijk deel van de route in Württemberg dat we in 2010 hadden overgeslagen, volgden we aan het begin van onze Ronde door Beieren. Zeven nieuwe plaatsen werden bezocht: Wertheim, Tauberbischofsheim, Bad Mergentheim, Weikersheim, Röttingen, Creglingen en Schillingsfurst. Daarnaast nog bezoeken aan plaatsen buiten de Romantische Strasse zoals Miltenberg en het klooster Bronnbach.

De Romantische Strasse is een route die je een leven lang kan blijven volgen, zoveel cultuur, geschiedenis en natuur hebben zich langs dit traject opgestapeld. Om nog maar te zwijgen over de rest van Beieren. Beieren is une mer à boire. En natuurlijk ook een zee van bier.