Luipaard & Fox terriër

vanmiddag gezien op Een: Bringing up Baby (1938)

Ik ben beslist geen liefhebber van screwball comedies maar vanmiddag keek ik toch naar Bringing up Baby met Cary Grant en Katharine Hepburn. Het is een echte klassieker en volgens kenners een van de grappigste films die er ooit in Hollywood zijn gemaakt. In 1938 moet het een sprankelende film geweest zijn, maar bijna vijfenzeventig jaar later zijn de grappen toch wel flauw en belegen. Een fox terriër die er met het bot van een brontosaurus skelet vandoor gaat, waar kende ik dat ook alweer van? Heeft Hergé nu naar Bringing up Baby gekeken, of heeft Howard Hawks naar Hergé geknipoogd?

Bringing up Baby
Bringing up Baby filmposter

Bringing up Baby verscheen in maart 1938 in de bioscoop. De scene waarin Bobbie er met het bot van een diplodocus vandoor gaat, komt voor in Le Sceptre d’Ottokar dat op 4 augustus 1938 voor het eerst verscheen in Le Petit Vingtième. Hergé moet de film in het voorjaar of in de zomer gezien hebben.

Bringing up Baby [ imdb.com ]