kantoorliefde

gisterenavond gezien: Two Weeks Notice (2002)

Weinig ondernemingen zijn zo riskant als de kantoorliefde. Buiten het risico van het gebroken hart dat elke liefde met zich meebrengt, kan het je ook nog eens een keer je arbeidsvreugde vergallen en je positie kosten. Uitstekend thema dus voor een pittige romantische komedie. Two Weeks Notice is een gelikte komedie met Sandra Bullock en Hugh Grant in op hun lijf geschreven (dus voorspelbare) rollen. Dankzij een op maat geschreven scenario voor dit duo en goede grappen is het toch een heel vermakelijke film geworden.

Two weeks noticeTwo Weeks Notice is het regiedebuut van Marc Lawrence, die successen boekte als scenarioschrijver van onder meer Forces of Nature (Bronwen Hughes, 1999) en Miss Congeniality (Donald Petrie, 2000). Voor de derde keer op rij schreef Lawrence een rol op het lijf van Sandra Bullock: weer is ze een onhandige, wat onbeholpen vrouw – het type dat het niet moet hebben van haar uiterlijk, maar van haar gevoel voor humor en ontwapenende eerlijkheid. En natuurlijk heeft ze het hart op de juiste plaats. Het is het soort rol dat Bullock inmiddels kan dromen. En hetzelfde geldt voor haar tegenspeler Hugh Grant, die zich de laatste jaren met veel succes heeft gespecialiseerd in de macho-met-zelfspot.
 
Two Weeks Notice bedient zich van een simpel recept: zet Grant en Bullock, die nog niet eerder aan elkaar gekoppeld waren, tegenover elkaar en laat hen doen waar ze goed in zijn. Wat kan er dan nog misgaan? Weinig, zo blijkt, want Two Weeks Notice is een onderhoudende en redelijk humoristische komedie, al kent het scenario nauwelijks verrassingen en zijn de grappen verre van origineel. Zolang Bullock charmant blijft struikelen en Grant ondeugend doet, werkt de formule.
 
Bron: cinema.nl

twoweeksnoticemovie.warnerbros.com