Het Testament van William S.

gelezen: Het Testament van William S. (2016)
met een scenario van Yves Sente en tekeningen van André Juillard

Het Testament van William S.In het nieuwste album van Blake en Mortimer draait het, net als in de vloek van de dertig zilverlingen weer om een historisch document. Maar wat inhoud betreft komt het dichter in de buurt van De eed van de vijf Lords want het verhaal speelt zich hoofdzakelijk in Engeland af. Maar ook Venetië, Verona en Ravenna worden bezocht.

De William S. uit de titel is Shakespeare. Scenarist Yves Sente heeft een zoektocht bedacht omtrent het mysterie van William Shakespeare. Net als bij Homerus het geval is, zijn historici verdeeld over de vraag of Shakespeare in werkelijkheid wel één persoon was. Het debat tussen de Oxfordians en Stratfordians is een aardig gegeven, maar helaas heeft Sente een zwak scenario afgeleverd. Ook de tekeningen van Juillard vielen me deze keer wat tegen. Er zit weinig dynamiek in. Jammer want het duo kan veel beter.

Le testament de William S. [ centaurclub.com ]