yesterday once more [ 1978 ]

de Top 40 van 26 december 1978

In 1978 was ik zwaar in de puberteit gekomen. Om ons heen stormden de hormonen. Een hijgerige dikzak was onze spreekbuis en kwam adem te kort om zijn Paradise By The Dashboard Light te bezingen. Ian Dury had ook een pittige tekst. Maar de volmaakte uitdrukking van gierende hormonen was toch wel Whole Lotta Rosie van ACDC.

Hit Me With Your Rhythm Stick
Ian Dury and The Blockheads, 1978

Maar 1978 was vooral het jaar dat mij de adem benomen werd door een blonde verschijning. Blondie was voor mij en de jongens in mijn klas een verpletterende verschijning. Na een blond voorjaar volgde een najaar met dreadlocks. We gingen met z’n allen aan de reggae met 10cc. En tussen de reggae door hoorden we een hopeloos verliefde John Travolta en Olivia Newton John.

ACDC- Whole Lotta Rosie 1978

Wat stond er deze week 34 jaar geleden in de Top 40?

Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf, Mary’s Boy Child van Boney M., Get Off van Foxy, Y.M.C.A. van Village People, Da Ya Think I’m Sexy? van Rod Stewart, Sandy van John Travolta, Giving Up, Giving In van The Three Degrees, Dreadlock Holiday van 10cc, Blame It On The Boogie van The Jacksons, Le Freak van Chic, Hit Me With Your Rhythm Stick van Ian Dury and The Blockheads, Well All Right van Santana, Mac Arthur Park van Donna Summer, Hey Girl van Gruppo Sportivo, Hot Shot van Karen Young.

Top 40 van 1978, week 51 [ top40.nl ]