Noir Type

typografie uit film noir trailers uit de jaren veertig en vijftig

De gouden tijd van de film noir viel in de jaren veertig met een flinke uitloper in de jaren vijftig. In dezelfde periode had je ook prachtige belettering, vaak nog met de hand. De trailers van nieuwe films die in de bioscopen vertoond werden, combineren voor mij vaak het beste uit verschillende werelden: psychologische zwart-wit fotografie uit de film noir en fraaie belettering. De vormgeving van de catchy oneliners grenst soms aan visuele poëzie.

noir_type
Double Indemnity (1944) en The Post always rings twice (1947) behoren tot de bekendste film noirs. De trailers mogen er ook zijn. Vaak zijn ze als bonus op de DVD toegevoegd.
noir_type2
stills uit de trailer van The Big Heat (1953)

annyas.com | Noir Titles [ pinterest.com ]