de onzichtbare vriend

Zaterdag 3 mei gaat De onzichtbare vriend van Hans Busstra in première.
Kun je een einde aan je twijfel maken als de zekerheden waarmee je bent opgevoed je ontvallen? Maker Hans Busstra reist in zijn film De onzichtbare vriend met deze vraag langs zijn familie en vrienden. Begrijpen zij zijn zoektocht en hoe zijn zij daar zelf mee bezig? Zo filmt hij ook zijn ontmoetingen met ds. Klaas Hendrikse (God bestaat niet) en Joop van Ooijen (Jezus Redt!). Hij dompelt zich onder in een Jezuskamp. Anderhalf jaar lang reflecteert hij in zijn videodagboeken: vindt hij de Jezus die hij zoekt?
 
Bron: eo.nl
Jozef
de voormalige acteur en poppenspeler Jozef van den Berg leeft sinds 1991 als acteur van Christus en kluizenaar in Neerijnen. Hij is een van de personen die Hans Busstra in zijn documentaire ontmoet.
De onzichtbare vriend gaat over een voor de maker onoplosbare worsteling met het christelijke geloof. Steeds wanneer hij denkt God gevonden te hebben lijkt hij hem ook weer kwijt te raken. Het drijft Hans soms tot wanhoop, maar zou in deze golfbeweging van geloof en twijfel misschien ook een soort rust te vinden zijn?
 
Bron: eo.nl

de onzichtbare vriend [ sngfilm.nl ]