Kunstboeken van Waanders

Sinds jaar en dag maakt Waanders Uitgevers tentoonstellingscatalogi voor musea en instellingen. Vorige week ontving ik de najaarscatalogus. Als ik drie boeken zou mogen kiezen, zijn dat op dit moment de monografieën van schilders uit de Haagse School
Mijn drie favourieten zijn: P.J.C.Gabriël vanwege zijn heldere kleurgebruik, Jacob Maris vanwege zijn atmosfeer en J.H.Weissenbruch vanwege zijn verstilling.

Gabriel
P.J.C. Gabriël, 1828-1903, Colorist van de Haagse School, door S. de Bodt, M. Wagenaars, J. Sillevis, e.a.
Jacob Maris
Jacob Maris (1837-1899), Ik denk in mijn materie,door Marjan van Heteren
J.H.Weissenbruch
J.H. Weissenbruch, 1824-1903

Waanders Uitgevers opgericht in 1836, is de grootste uitgever van kunstboeken in Nederland. Veel van deze uitgaven verschijnen in samenwerking met musea in Nederland en in het buitenland, zoals het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Gemeentemuseum Den Haag, het Van Gogh Museum, de Kunsthal Rotterdam, The National Gallery of Art Washington, The National Gallery Londen en vele andere. Naast de kunstboeken geeft Waanders Uitgevers boeken uit op het gebied van monumenten en bouwhistorie, onder andere in samenwerking met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg te Zeist, en boeken over diverse onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en over de geschiedenis van stad en streek in Nederland.
Bron: kunstboeken.nl

Kunstboeken van Waanders: 17e eeuw | 19e eeuw | 20e eeuw