Adam, Kén Adam

gekregen van Matze uit Kassel: Bond by design
met werk van production designer Ken Adam

bond by designHet boekje Bond by design geeft inkijk ik het production design achter een halve eeuw James Bond films. Een van de beroemdste production designers ter wereld is Sir Ken Adam, geboren als Klaus Hugo Adam in Berlijn in 1921. Met zijn 95 jaar is hij ook een van de oudste production designers ter wereld. Ken Adam ontwierp de decors voor Dr. No, de allereerste James Bond film uit 1962. Daarna ontwierp hij decors voor Goldfinger (1964), Thunderball (1965), You Only Live Twice (1967) en Diamonds Are Forever (1971). Voor de supertanker in The Spy Who Loved Me (1977) liet hij een gigantische sound stage bouwen. De laatste Bondfilm waaraan hij meewerkte, was Moonraker. (1979)

Ken Adam
set van You only live twice (1967)

Sir Ken Adam, geboren Klaus Hugo Adam (Berlijn, 5 februari 1921), is een Brits production designer. Hij schreef in de jaren zestig en zeventig filmgeschiedenis met zijn doordachte en extravagante decors voor de vroege James Bondfilms. Hij won twee Oscars en verschillende andere prijzen en werd voor zijn bijdragen aan de filmindustrie en de Anglo-Duitse relaties in 2003 door koningin Elizabeth geridderd. (Bron: nl.wikipedia.org)

Ken Adam
You only live twice (1967) heeft niet alleen een hoog sushi-gehalte maar ook een hoog Thunderbird-gehalte. Op een klein Japans eilandje bevindt zich in een uitgedoofde vulkaan een geheime basis. De mierzoete titelsong You only live twice van Nancy Sinatra is wat mij betreft de mooiste Bond song.

Ken Adam [ nl.wikipedia.org ]