Amerikaanse Burgeroorlog [ 25 ]

de brief van Sullivan Ballou aan zijn vrouw Sarah (1861)
in de speech van senator Chuck Schumer tijdens de inauguratie van Trump

Sinds de Amerikaanse Burgeroorlog zijn de Verenigde Staten niet meer zo verdeeld geweest als nu. Senator Chuck Schumer (New York) las tijdens zijn speech een fragment voor uit de brief die van majoor Sullivan Ballou op 14 juli 1861 schreef aan zijn vrouw Sarah, vlak voordat hij ten strijde trok. Hij zou een week later sneuvelen tijdens de Eerste Slag bij Bull Run.

speech van Chuck Schumer op 20 januari 2017 vlak voor de beëdiging van president Trump

“It is because Sullivan Ballou and countless others believed in something bigger than themselves and were willing to sacrifice for it that we stand today in the full blessings of liberty in the greatest country on earth. And that spirit lives on in each of us—Americans whose families have been here for generations, and those who have just arrived.” reflecteerde Schumer waarbij hij de patriottische geest van Sullivan Ballou weer in het Amerikaanse volk wilde opwekken.

Ballou letter
De brief van majoor Sullivan Ballou is te lezen op civilwar.org

eerdere afleveringen in deze serie [ W&V ]