Bernie Fuchs

De Amerikaanse illustrator Bernie Fuchs (1932-2009)

Begin jaren zestig was er een nieuwe generatie illustrators aangetreden met een stijl die ze Bubble and streak noemden. In Amerika waren dat o.a. Bob Peak, Mark English en Robert Heindel en in Engeland Brian Sanders. Deze generatie was rond 1930 geboren en brak met de glamourstijl van John Whitcomb uit de jaren vijftig. Bernie Fuchs was een van de grootste talenten. Zijn stijl kenmerkt zich door een opvallende vlakverdeling en expressief materiaal- en kleurgebruik. Ik bespeur invloed van o.a. Matisse en Bonnard.

Bernie Fuchs
Bernie Fuchs (links) en Henri Matisse (rechts)
Bernie Fuchs
interieur van Bernie Fuchs
Bonnard
interieur van Pierre Bonnard
Bernie Fuchs
Nog een interieur van Bernie Fuchs. Het doet enigszins denken aan een interieur van Adolph Menzel

Bernie Fuchs [ en.wikipedia.org ]