Bollywood in Hollywood

zaterdag gezien in Focus, Arnhem : Slumdog Millionaire

Zaterdagmiddag nog snel even naar het filmhuis geweest voor Slumdog Millionaire. “Die moeten jullie gaan zien!” had René nog gezegd. Bovendien hingen de acht Oscars die de film vannacht kreeg toebedeeld al in de lucht. Bollywood in Hollywood, dat is gegarandeerd een happy end.

Slumdog Millionaire

Hoe kan een jongen uit de sloppenwijk 20 miljoen rupies winnen?
A: hij speelde vals
B: hij had geluk
C: hij is een genie
D: het is het lot

oscar best picture
Slumdog Millionaire werd winnaar
Juiste antwoord: D. It is written
Na een aantal televisieklussen kreeg de Britse regisseur Danny Boyle in 1995 naamsbekendheid toen hij Shallow Grave afleverde. Het jaar daarop verraste hij vriend en vijand met de culthit Trainspotting. Voor beide films won hij stapels awards, maar Boyle koos er niet voor om hetzelfde kunstje te herhalen. Hij sprong van genre naar genre met de misdaadkomedie A Life Less Ordinary, het drama The Beach, de horrorthriller 28 Days Later en de sciencefictionfilm Sunshine.
 
Geen genre is hem te gek. Maar welke vertelvorm Boyle ook kiest er schemert altijd wel iets van zijn sociale betrokkenheid door. Zo ook zeker in zijn nieuwste film Slumdog Millionaire. In dit romantisch Bollywooddrama komt de achttienjarige Jamal (Dev Patel) terecht in de finale van de Indiase versie van de populaire televisieshow ‘Weekend Miljonairs‘. Hij is nog maar één vraag verwijderd van de hoofdprijs, maar dan is de tijd om en moet er gewacht worden tot de volgende avond voor hij het laatste antwoord kan geven.
 
Bron: film1.nl

Slumdog Millionaire [ official website ]