grain edit

website over klassieke grafische vormgeving 1950-1970

Dave Cuzner, Ethan Davis en Grace Danico uit Oakland (Ca.) vormen samen de drijvende kracht achter grainedit.com, een van de meest smaakvolle websites die ik de laatste maanden ben tegengekomen. Uiteraard is dat ook vanwege mijn passie voor grafisch ontwerp en drukwerk uit de periode 1950-1970. Vooral het drukwerk met één of twee steunkleuren heeft daarbij mijn voorkeur. In de jaren vijftig was veel grafisch ontwerp beperkt in kleurgebruik omdat vierkleurendruk nog vrij zeldzaam en duur was.

grainedit.com
Het lettertype van Grain Edit is Farao Bold

Grain Edit opent deze week met een artikel over house industries die ontwerpen van de legendarische Franse schilder en ontwerper André Girard (1901-1968) op de markt brengt. Eerder publiceerde Grain Edit een interview met Matte Stephens, een hedendaags ontwerper, die zich sterk door Girard heeft laten beinvloeden.

André Girard
memory spel ontworpen door André Girard
lab partners
het subtiele werk van lab partners past helemaal bij de ‘touch and feel’ van grainedit.com

grainedit.com | labpartners-sf.blogspot.com | house industries