mad men illustrated

Mad Men illustraties van Dyna Moe

Op een van de DVD’s van de derde reeks Mad Men staat een bonus over en met illustrator Dyna Moe. De 32-jarige Amerikaanse is gestyled als Enid uit Ghost World en lijkt zelf ook een tikkeltje weirdo. Haar illustraties in zogenaamde mid century modern stijl passen goed bij Mad Men dat zich afspeelt in de vroege jaren zestig. Nu de serie in het derde seizoen in 1963 is beland, is mid century modern eigenlijk al over zijn houdbaarheidsdatum heen.

Salvatore RomanoSalvatore ‘Sal’ Romano de senior illustrator bij Sterling-Cooper kan het weten. In 1963 heeft de fotografie de geïllustreerde advertentie al zover verdrongen dat veel illustratoren die voor reclamebureau’s werken in die jaren op straat belanden. Of ze krijgen zoals Sal een andere functie en gaan storyboards tekenen voor tv-commercials. Dyna Moe is anno 2010 een van de weinigen illustratoren die van mid century modern kan leven. Haar werk bestaat voor 90% uit opdrachten voor AMC de producent van Mad Men.

mad men illustrated
Dyna Moe op flickr.com

Dyna Moe laat zich o.a. inspireren door mid century modern die te vinden is op de flickr pools Mid-Century Illustrated en Retro Kid.

nobodyssweetheart.com | madmen yourself