wij Nederlanders (Zeeuwen ook)

vrijdagnacht gezien bij Human: Het Filosofisch Kwintet
Identiteit: Wie denken we wel dat we zijn?

Tijdens de Nacht van de Filosofie maakte Het Filosofisch Kwintet een mooie aftrap met een serie over de Nederlandse identiteit. Vanaf 16 juni zijn elke zondag om 12.05 op Nederland 1 de vijf volgende afleveringen te zien. Kijken!

Filosofisch Kwintet
Twee Zeeuwen over de Nederlandse identiteit en conformisme
Ad Verbrugge: “De nadruk op vrijheid heeft vooral te maken met het belang van het individu. Maar die individuen groeperen zich ook.” Jos de Mul: “twee Nederlanders en je hebt een kerk, drie Nederlanders en je hebt een scheuring.”
VerbruggeGedurende zes afleveringen gaan Clairy Polak en Ad Verbrugge met telkens drie gasten op zoek naar de antwoorden op vragen als: Wie zijn wij Nederlanders, wat heeft ons gemaakt tot wat wij zijn, wie zijn wij aan het worden en waarom zijn we juist dezer dagen toch zo op zoek naar onze identiteit? In de eerste uitzending buigen Clairy Polak en Ad Verbrugge zich samen met hun gasten over de vraag hoe het toch komt dat je een Nederlander altijd overal herkent. Is er ergens in de geschiedenis een mal ontstaan waarin we zijn gevormd? Hoe ziet die mal er dan uit en waardoor is die beïnvloed? (Bron: human.nl)

Filosofisch Kwintet [ human.nl ] | Filosofisch Kwintet [ uitzendinggemist.nl ]