Toekomstbeeld

Op de website van Dijs Bakels kun je zijn publicatie De adembenemende schoonheid van het kapitalisme lezen. In hoofdstuk 14 somt hij een aantal worst case scenarios op voor de komende 10 jaar.

Visioenen van de hel
 
De terroristische atoombom
Verschillende grote steden worden gelijktijdig getroffen door een terroristische atoombom met miljoenen doden en een verwoeste wereldeconomie.
 
Terroristische commando’s
Terroristische commando-eenheden zwermen door winkelcentra en maken bewapend met handgranaten en Kalashnikovs duizenden slachtoffers.
 
Neerstortende vliegtuigen
Vliegtuigen worden met grote regelmaat getroffen door terroristische raketaanslagen en dit leidt tot een volledige stagnatie van de burgerluchtvaart.
 
Ziektes en epidemien
Mensen en dieren worden getroffen door allerlei nieuwe en verwoestende epidemien die miljoenen slachtoffers maken.
 
Een wereldwijde burgeroorlog
De hele wereld wordt een Israel en Palestina en in landen met een moslim meerderheid worden Christenen door woedende menigtes uit hun huizen gehaald en vermoord en in landen met een moslim minderheid worden jonge moslims op straat vermoord door ultrarechtse knokploegen.
 
De democratische politiestaat
De bevolking schreeuwt om harde maatregelen en langs democratische weg ontstaat een repressieve politiestaat.
 

Daarna geeft hij een best case (??!!) scenario waarin hij voor Amerika de taak ziet om een nieuwe wereldorde te forceren die veiligheid zou moeten garanderen. Persoonlijk zie ik juist dan pas het worst case scenario: een mondiale politiestaat waarin iedereen gecontroleerd wordt door middel van geïmplanteerde biochips.

Een nieuwe wereldorde
 
Als de wereld rustig afwacht tot je op de markt in Timboektoe Scud-raketten met nucleaire lading kan kopen, is het te laat en is de hel onafwendbaar.
Een internationale rechtsorde moet dus agressief en daadkrachtig aan de schurkenstaten en B-landen worden opgelegd om verdere verspreiding van massavernietigingswapens tegen te gaan en om steun vanuit die landen aan terroristen te ontmantelen.
 
Met de huidige machtsverhoudingen kan deze nieuwe wereldorde maar een vorm aannemen en dat is ‘de Pax Americana’, d.w.z. vrede op aarde omdat iedereen bang is voor Amerika.
 
De onaantastbare status van Amerika als superpower is geen reden tot zorg maar is juist het enige baken waar de wereld zich aan kan vastklampen.
Tijdens de ‘Pax Romana’ was de positie van Rome onaantastbaar en juist daarom was er vrede, welvaart en stabiliteit in het Romeinse Rijk.
Ook tijdens de hoogtijdagen van de ‘British Empire’ was Britannia onaantastbaar en ook dit was een periode van stabiliteit, vrede en welvaart.
Het enige dat nu staat tussen deze wereld en de hel op aarde is een sterk en vastberaden Amerika.
 
Het nachtmerrie scenario is een zwak Amerika en een wereld waarin B-landen, schurkenstaten, terroristen en criminelen beschikken over massavernietigingswapens.
Het droomscenario is een Amerika dat zo sterk is dat dit kan worden voorkomen.
 
Europa zou er goed aan doen te ontwaken uit de anti-Amerika psychose en zich te realiseren dat het heerlijke onbezorgde levendje dat we hier leiden (met ons schattige humanitaire prutslegertje) alleen mogelijk is omdat we dag in dag uit profiteren van de bescherming van de Amerikaanse militaire paraplu, die als een warme deken over de wereld ligt.
 
Als het gaat om een dynamisch economisch beleid zit Europa gevangen in een Matrix van statisch economisch denken.
Als het gaat om buitenlandse politiek zit Europa gevangen in een Matrix van anti-Amerikaans denken, die een realistische visie op internationale zaken onmogelijk maakt.

Bron: bakelsstatistiek.nl