David & Goliath

gisteren gezien bij Uitzending Gemist: Inequality for all (2013)

DVD Inequality for allRobert B. Reich, hoogleraar Public Policy aan de universiteit van California in Berkeley, meet slechts 1 meter 52. Bij zijn inauguratie als minister van werkgelegenheid onder president Clinton kwam hij nauwelijks boven het spreekgestoelte uit, en grapte hij iets over de short list. Ook tijdens zijn colleges maakt hij grappen over zijn lengte. Achter die zelfspot zit ook een sterk zelfbewustzijn.

Vroeger op het schoolplein moest hij hij door grotere en oudere jongeren beschermd worden, omdat hij als kleintje anders de meeste klappen moest opvangen. Dat heeft zijn karakter gevormd. Zijn bescheiden lengte is onderdeel van zijn charisma en blijkt een aangeboren PR-stunt om de strijd tegen inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten aan te gaan. Jacob Kornbluth maakte een documentaire rond de colleges van deze charismatische professor.

Als het over economie, sociologie en werkgelegenheid gaat, is statistiek onvermijdelijk. Niet bepaald sexy stuff voor een documentaire, maar de vormgevers van design agency OAKES uit Brooklyn hebben met stijlvolle infographics flair gegeven aan Inequality for all.

Inequality for all
infographic van OAKES voor Inequality for all
De vormgevers van design agency OAKES hebben met stijlvolle infographics flair gegeven aan Inequality for all

About Robert B. Reich
Robert B. Reich, Chancellor’s Professor of Public Policy at the University of California at Berkeley, was Secretary of Labor in the Clinton administration. Time Magazine named him one of the ten most effective cabinet secretaries of the twentieth century. He has written thirteen books, including the best sellers “Aftershock” and “The Work of Nations.” His latest, “Beyond Outrage,” is now out in paperback. He is also a founding editor of the American Prospect magazine and chairman of Common Cause.
 
Bron: inequalityforall.com

(in Firefox : klik op afbeelding links om te vergroten.) de infographics bij Inequality for all sluiten naadloos aan bij het web 2.0 flat design van de ondersteunende website bij de documentaire

inequalityforall.com | about the film | oakes.tv