Database Delirium

de gevolgen van de huidige cut and paste cultuur
vanavond om 20.00 uur geeft Jos de Mul een lezing over zijn nieuwste boek in de aula aan de Minderbroedersberg in Maastricht
Abraham Maslow heeft ooit opgemerkt dat voor iemand die alleen een hamer heeft, alles eruitziet als een spijker. In een cultuur waarin de computer het belangrijkste instrument is, wordt de gehele wereld getransformeerd tot een database, waarvan de elementen naar believen en zonder einde kunnen worden gerecombineerd.
 
database deliriumIn zijn lezing fileert Jos de Mul met een scherp mes en de nodige humor de gevolgen van de alomtegenwoordige cut & paste-cultuur. Hij maakt de samenhang duidelijk van op het eerste gezicht los van elkaar staande verschijnselen zoals de multiculturele samenleving, genetische manipulatie, fortuynisme, de teloorgang van historisch besef, schaatsende moslima’s, digitale beeldbewerking, glokalisering, extreme makeovers, ludieke oorlogsvoering, retro-avantgarde, mobiele intimiteit, hiphop sampling, postmodern fundamentalisme, Chinees cynisme, bijeengesurfte scripties, de fusion keuken, zen computers, en de Matrix-trilogie.
 
Bron: sg.unimaas.nl

Jos de MulJos de Mul publiceerde onder meer:
Het romantische verlangen in (post)moderne kunst en filosofie
De Tragedie van de eindigheid.
en Cyberspace odyssee
 
Zijn werk werd onder meer bekroond met de Praemium Erasmianum (1993) en de Socrates Prijs (2002).