Oubollig plastic of camp?

97 jaar geleden, op 5 oktober 1907, werd Earl Silas Tupper geboren. Deze scheikundige en pionier op het gebied van verwerking van polyethyleen voor huishoudelijk gebruik richtte in 1944 de „Tupperware Plastics Company„ op. In 1945 verkocht hij zijn eerste producten van polyethyleen. De eerste paar jaar werden de producten in warenhuizen, ijzerwinkels en andere detailhandelszaken verkocht.

Maar de uitzonderlijke kwaliteit ervan kwam hiermee niet helemaal tot zijn recht. Daarom ontwikkelde mevrouw Brownie Wise samen met Tupper het „Home Party Plan„. De Tupperware werd vanaf toen rechtstreeks aan de man gebracht en konden alle fantastische eigenschappen van het product live gedemonstreerd worden. Vanaf 1951 werden de plastic gebruiksvoorwerpen alleen nog maar op de welbekende tupperware-parties verkocht.

Tupperware

Het idee van de Tupperware-party is simpel: de gastvrouw nodigt een aantal vrienden, collega’s, familieleden of andere bekenden uit. Een Tupperware demonstratrice komt langs en geeft uitleg over Tupperware producten, eventueel in een bepaald thema. Daarna kan er besteld worden. Natuurlijk beantwoordt de demonstratrice alle vragen en geeft zij tips en recepten om de producten optimaal te gebruiken. Een leuke bijkomstigheid: de gastvrouw en de aanwezigen kunnen rekenen op een leuk presentje.

Tupperware

Brownie Wise is er met haar geweldige idee niet rijker op geworden. Na wat onenigheid met Earl S. Tupper is zij in 1958 zonder pardon ontslagen. Earl verkocht een jaar later zijn bedrijf, is miljonair geworden en is gaan rentenieren op een eiland. Hij stierf in 1983. Brownie Wise stierf in 1992 als een arme vrouw… [Bron]

Wie was Earl Silas Tupper? | Tupperware.com | Tupperware.nl
05/10 toen | heiligen van de dag