Joomla!

Deze weblog draait met wordpress Dat is een content management systeem dat speciaal voor weblogs ontworpen is. Er is een wereldwijde wordpress community en er zijn honderden templates te downloaden zodat je je logje persoonlijker kunt maken. En als je behoorlijk thuis bent in XHTML, CSS en een beetje in PHP, kun je wordpress nog verder naar je hand zetten. Nu zijn er in de wereld van de open source nog veel grotere content managingsystemen gratis te downloaden. Je kunt ze bovendien nog uitbreiden met honderden verschillende modulen.

Joomla!

Een heel populaire CMS is Joomla! uit Australië. Het is in 2005 voortgekomen uit het CMS Mambo. Ik ben al een paar dagen bezig om Joomla! in mijn vingers te krijgen en het op maat te maken voor een nieuwe website. Nederlandse gebruikers hebben zich inmiddels al verenigd onder de naam Dutch Joombla! en er is zelfs een freak die zijn weblog aan Joomla! heeft gewijd. Voor Joomla! zijn op deze site meer dan duizend templates te downloaden.

Joomla!
De naam is de fonetische spelling van het Swahili-woord ‘jumla’ dat ‘alles samen’ of ‘als één geheel’ betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelingsteam en de gemeenschap met het project. De eerste versie van Joomla! (Joomla! 1.0.0) werd op 16 september 2005 aangekondigd. Deze versie was de Mambo 4.5.2.3 versie, onder de nieuwe naam uitgebracht, gecombineerd met andere, kleine, verbeteringen. Volgens de ontwikkelaars zal Joomla! 2.0 een compleet herschreven product zijn, gebouwd in PHP 5.

Bron: nl.wikipedia.org

joomla.org