post uit Liechtenstein [ 1 ]

postzegels van Georg Malin (*1926)

Georg MalinPostzegels zijn misschien wel hét exportproduct van het belastingparadijs Liechtenstein. Op de Duitse Autobahn kwamen we een LKW met een FL-kenteken tegen, maar we konden ons moeilijk voorstellen dat deze helemaal was volgeladen met postzegels. Bankbiljetten of ander waardepapier misschien? Een ding is zeker: postzegels moet je niet kopen in de winkel tegenover het raadhuis van Vaduz (voormalige postmuseum) maar bij Briefmarken-Stari uit Oostenrijk die jaargangen postfris aanbieden voor nog geen 30% van de Michel-catalogusprijs.

Liechtenstein geeft prachtige postzegels uit die vanaf 1960 voor een belangrijk deel ontworpen zijn door twee Liechtensteinse kunstenaars: Georg Malin en Louis Jäger. Vooral de ontwerpen tussen 1966 en 1973 bevallen mij goed. Ze vallen op door hun frisse kleuren en gestyleerde vormen.

Georg Malin
schutspatronen 1967

Generatiegenoot R.D.E. Oxenaar (*1929) ontwierp in dezelfde tijd ook een aantal postzegels voor de PTT (en bankbiljetten niet te vergeten!) waar ik altijd van gehouden hebben. Ik noem het maar feel-good-modernisme.

Georg Malin
flower power 1970 en 1971
Georg Malin
flower power 1971 en 1972

philatelie.li