ArtMen

zondag gezien op Nederland 2 om 18.50: ArtMen deel 2: Het portret
vanavond op Nederland 2 om 18.50: deel 3: het lichaam
In ArtMen leggen beeldend kunstenaars David Bade en Jasper Krabbé de link tussen het werk van moderne kunstenaars en beroemde genres uit de beeldende kunst.Worden moderne kunstenaars nog geïnspireerd door klassiekers als het stilleven, het portret en het landschap? En zijn deze voor de kijker als zodanig te herkennen?
 
Om deze vragen te beantwoorden ontmoeten Bade en Krabbé kunstenaars in hun atelier en bespreken zij tentoongestelde kunst in musea, publieke ruimtes en – waarom ook niet – in een verlaten parkeergarage. Daarbij kijken Bade en Krabbé met kunstenaarsogen naar onze alledaagse omgeving en zien bijvoorbeeld in een schroothoop een prachtig stilleven.
Michael Borrmans
werk van Michaël Borremans
met Google Image Search
ArtMen gaat (in deel 2: Het Portret) op bezoek bij de Vlaamse kunstschilder Michaël Borremans die een haat/liefde verhouding heeft met het genre. Daarnaast vindt hij dat je in spijkerbroek onmogelijk goed kan schilderen. Fotograaf Koos Breukel is bekend vanwege zijn indringende portretten. De kunst is af te drukken in die ene tel dat de persoon in kwestie zich ongezien waant.
 
Bron: avro.nl/artmen

ArtMen op Facebook