meevliegen [ 2 ]

volgende week op televisie in Nederland en Vlaanderen: Earthflight

Vier jaar geleden keek ik gefascineerd naar Le Peuple Migrateur (Winged Migration) van de Franse natuurfilmer Jacques Perrin. De BBC maakte een hele serie gebaseerd op het idee van Perrin: meevliegen met de vogels! Wat je daar allemaal voor nodig hebt, kun je zien in het onderstaande fragment.

Earthflight behind the scenes
Earth FlightSpectaculaire natuurreeks van de BBC, waarin de kijker als het ware meevliegt met vogels op hun vlucht over bijzondere plaatsen in heel de wereld. In elk van de zes afleveringen vliegen we over een ander continent en bekijken we de wereld letterlijk vanuit vogelperspectief. De reeks laat ons niet alleen kennismaken met het gedrag van de vogels en andere dieren, maar toont ook prachtige landschappen en iconische plekken zoals we ze nog nooit hebben gezien. De serie is een adembenemend kijkstuk, maar ook een staaltje van audiovisuele spitstechnologie, met minicamera’s die worden aangebracht op de rug van vogels, modelvliegtuigjes, drones, enz.
 
Bron: canvas.be

De tweede aflevering wordt uitgezonden op Canvas op donderdag 15 november om 15.00 en om 20.40. De EO begint met de uitzending van Earthflight op dinsdag 13 november om 20.30.

Eartflight in pictures [ guardian.co.uk ]