castillos de España

postzegels met Spaanse kastelen op de blog los sellos de Luis Miguel

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig stuurden onze oude buren ieder jaar wanneer ze in Spanje met vakantie waren, een envelop die volgeplakt was met bijzondere postzegels. Meestal waren het zegels van 1 pta of minder. Ik had geen flauw benul hoeveel dat was, maar voor mij was het vrijwel onbetaalbaar. De enveloppen heb ik ook altijd bewaard. Het is voor mij nu meer een “recuerdo de mi juventud” dan een “recuerdo filatélico de España”.

envelop 1970
Recuerdo Filatélico de España 1970

In de jaren zestig en zeventig gaf de Spaanse post jaarlijks een serie postzegels uit met daarop Spaanse kastelen. Ook op bovenstaande envelop zit links een postzegel uit een van die series. Het gaf mij als kind de indruk dat Spanje ergens in de Middeleeuwen lag. Het moest een rotsachtig land zijn boordevol kastelen.

De Spaanse postzegelverzamelaar Luis Miguel Andrés Eixarch heeft een uitgebreide blog waar hij zijn liefde voor de Spaanse postzegels en de geschiedenis van zijn land met ons wil delen. Alle postzegels uit de emissies Castillos de España zijn als collectors item uitgegeven op postkaarten met een afbeelding van het kasteel en een eerstedagstempel.

Castillo de Mazanares e Real
Castillo de Manzanares el Real 1966
El Castillo nuevo de Manzanares el Real, conocido también como Castillo de los Mendoza, es un palacio-fortaleza erguido en el siglo XV en el municipio de Manzanares el Real (Comunidad de Madrid, España), junto al embalse de Santillana y al pie de la Sierra de Guadarrama.
 
Bron: es.wikipedia.org
Alcázar de Segovia
Alcázar de Segovia
El Alcázar de Segovia es uno de los monumentos más destacados de la ciudad de Segovia (Castilla y León, España), que se alza sobre un cerro en la confluencia de los ríos Eresma y Clamores. El castillo fue una de las inspiraciones para el Castillo de la Cenicienta de Walt Disney.
 
Bron: es.wikipedia.org
Castillos
Alcázar de Segovia (1964) en
Castillo de Manzanares el Real (1966)
Castillos
Google Image Search weet de Spaanse kastelen ook te vinden…

Castillos de España [ lossellosdeluismi.wordpress.com ]