drie sterren ★★★

Eleanor Parker, Christopher Plummer en Peter O’Toole
dinsdagavond gezien: The Sound of Music (1965)

Zaterdag overleed de Ierse acteur Peter O’Toole op 81-jarige leeftijd. Een dag eerder vierde de Canadese acteur Christopher Plummer zijn 84e verjaardag. En maandag 9 december overleed Eleanor Parker. Ze werd 91 jaar.

Drie legendes.

Twee daarvan waren afgelopen dinsdag weer eens te zien in The Sound of Music (1965). Plummer had zijn naam in 1965 net gevestigd nadat hij het jaar daarvoor internationaal was doorgebroken met zijn eerste grote rol in The Fall of the Roman Empire (1964). Eleanor Parker deed al vanaf 1941 mee en was in The Sound of Music met haar 42 jaar al op leeftijd.

Eleanor Parker
Eleanor Parker in de jaren veertig
Eleanor was en is een van de mooiste vrouwen die ik ooit heb gekend. Persoonlijk, maar ook haar uiterlijk’, reageert Christopher Plummer op het nieuws van haar dood. ‘Ik kan het nauwelijks geloven want ik was er van overtuigd dat ze betoverd was en eeuwig zou leven.’
Bron: volkskrant.nl

Christopher Plummer zag ik vorige week aan het einde van Beginners (2010) nog doodgaan. Maar intussen is hij de enige van de drie die nog in leven is. Peter O’Toole was kort geleden ook nog op de buis te zien in Venus (2007). Net als Plummer drie jaar later voor zijn rol in Beginners werd hij voor zijn rol als bejaarde toneelspeler in Venus genomineerd voor een Academy Award. Plummer won de oscar, O’Toole greep weer eens naast. Voor de achtste keer.

Eleanor Parker (91) was meer dan de boze stiefmoeder uit The Sound of Music