mozart 250 – rembrandt 400

De Mozart van de schilderkunst en de Rembrandt van de muziek jubileren dit jaar. Vandaag viert men wereldwijd de geboorte van het wonderkind uit Salzburg. De publieke omroep komt met een lang Mozartweekend en overal ter wereld vinden manifestaties en concerten plaats ter gelegenheid van de 250ste geboortedag van Wolfgang Amadeus Mozart.

mozart 250 jaar
Zoekrobot Google
herdenkt vandaag Mozart

Maar hoe zit het nu met Rembrandt Harmenszoon van Rijn? In 2006 is het immers 400 jaar geleden dat hij in Leiden het licht zag. Er wordt natuurlijk aandacht aan besteed, maar met de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam betwijfel ik het of 2006 een echt Rembrandtjaar gaat worden zoals 1906 of 1969.

De vijftalige website Rembrandt400.com probeert internationaal wel aandacht te trekken en zet alle tentoonstellingen, manifestaties en lezingen op een rij. Maar of deze internationale aandacht echt komt, valt nog te bezien. Zou Google op 15 juli zijn logo opsieren met Rembrandt’s baret en palet?