Nacht van de Mode

zaterdag de Nacht van de mode in Arnhem bezocht

Zaterdagavond was het in Arnhem de Nacht van de Mode. Deze werd dit jaar voor de zesde maal gehouden in het modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal. Michaela en ik begonnen onze wandelings op de Hommelseweg en sloegen onder de Hommelsepoort direct rechtsaf het modekwartier in. Op straat was het druk en het publiek liep in en uit de modeateliers en creatieve winkeltjes. De Klarendalseweg die de levensader van deze wijk vormt, is beslist de leukste straat van Arnhem. Overal zijn winkeltjes waar ontwerpers zich als zelfstandige ondernemers gevestigd hebben. Niet alleen mode, maar ook het product- en grafisch design is prima vertegenwoordigd. Ook is er genoeg vintage en retro te vinden, zelfs een vintage kapsalon. Je kunt The Barber Station ook een ouderwetse barbier noemen. Maar dan hip.

Meestal ben ik met mijn eigen creativiteit ergens in het verleden en hou ik mij niet bezig met de hedendaagse mode en trends. Maar op de Klarendalseweg heb ik het gevoel even hoog in de takken van de boom te zitten, tussen hippe vogels. Hip is prikkelend en opwindend, en ik waai er even lekker van uit. Maar het is ook weer fijn om daarna weer af te dalen naar de wortels van de boom waar ik mij net iets meer thuis voel.

het paradijs
een paar kaarten van het Paradijs met ontwerpen die zojuist verschenen zijn.

Een van de leukste winkeltjes op de Klarendalseweg is die van de meisjes van het Paradijs. Michaela kocht er een paar nieuwe kaarten. Het winkeltje verkoopt niet alleen (ook via haar webshop) illustraties maar ook accessoires zoals tassen, buttons en spulletjes voor op tafel.

modekwartier.nl | nachtvandemode.com