Dagelijks archief: maandag 19 juni 2023

Expositie Wackers Academie

zaterdag 17 juni was de diploma uitreiking aan de Wackers Academie
Eindexamenexpositie Basisopleiding 2023 nog tot 29 juni 2023

De Wackers Acedemie in Amsterdam is een particulier opleidingsinstituut voor figuratief tekenen, schilderen en beeldhouwen. Afgelopen zaterdag werd aan tien studenten van de Basisopleiding 2023 de diploma’s uitgereikt. De studenten zijn: Ilse Almekinders, Dagmar Arenales, Karen Campagne, Maurice van Dijk, Richard Koese, Annekee Kramer, Marjan Sassen, Mieke Versteegh, Krista Wamsteker en Debby Witteveen. Expositie open tot 29 juni.

wackers expositieDe eerste twee jaar van de opleiding ligt het accent vooral op tekenen. Met het tekenen in de vingers wordt de stap gezet naar schilderen, van toon naar kleur. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld stilleven, interieur, naar model en/of portret en landschap. Er is onder meer aandacht voor perspectief, vorm, restvorm, plaatsing, anatomie, materiaalgebruik en stijl. In het begin van de Basisopleiding staat vooral het in de vingers krijgen van het ambacht centraal, later is er steeds meer ruimte voor jouw eigen interpretatie, om zo te kunnen komen tot je eigen stijl binnen de moderne figuratie. De lessen worden gegeven door kunstenaars die een plek hebben binnen de figuratieve kunstwereld én passie hebben voor onderwijs. Ze delen hun ervaring en leren je de technieken. Je gaat kijken, kijken en kijken, een echte ontdekkingsreis! Je zult bijvoorbeeld merken dat wat je denkt te zien er niet altijd is. Je krijgt les van zo veel mogelijk verschillende docenten. Zie ook onze docenten.
 
Bron: wackersacademie.nl
wackers expo
impressie diploma uitreiking
Wackers Academie is dé plek
voor klassiek kunstonderwijs
in Nederland
wackers expo
impressie diploma uitreiking
wackers expo3
impressie diploma uitreiking
wackers_diploma
blijdschap tijdens de diploma uitreiking
De Wackers Academie is gevestigd in een prachtig oud schoolgebouw in Amsterdam Oud-West. Het gebouw heeft prachtig hoge ramen en is daardoor bijzonder licht. De school beschikt over een expositie- en presentatieruimte, vier riante ateliers, een dakterras en een prachtige tuin (waar ook vaak geschilderd wordt). De Wackers tuin is ook een plek voor de buurtbewoners, waar zij zelf groenten en fruit telen. Vlakbij ligt het Vondelpark waar vooral ‘s zomers veel wordt geschilderd.
 
Bron: wackersacademie.nl
wackers academie
Lokaal in de Wackers Academie
De Wackers Academie is opgericht door Ruudt Wackers. Ruudt Wackers hield zich al tijdens zijn eigen studie aan de Rijksacademie te Amsterdam bezig met kunstonderwijs. Algemene basiskennis van het tekenen, schilderen en beeldhouwen moest volgens hem op de eerste plaats van een opleiding staan. Hij richtte in 1983 de Wackers Academie op omdat het klassieke kunstonderwijs op de gesubsidieerde kunstacademie uit de mode raakte. Het was daar vooral om vernieuwing en aansluiting bij heersende tendensen te doen. Ruudt Wackers wist dat alle grote vernieuwers uit de 20ste eeuw een gedegen en klassieke opleiding hadden genoten. De eerste jaren kreeg de Wackers Academie weinig aandacht. Nu het tij gekeerd lijkt en figuratie een nieuwe opleving kent is de Wackers Academie uitgegroeid tot de plek voor klassiek kunstonderwijs in Nederland.
 
Bron: wackersacademie.nl

wackersacademie.nl | Wackers Academie op Facebook