Dagelijks archief: zaterdag 21 november 2009

Mr. & Mrs. Perfect

deze maand in psychologie magazine : wie vinden we mooi?
Ons gezicht is ons raam naar de wereld. Andere mensen zien eraan af hoe we ons voelen; of we boos, verdrietig, bang of blij zijn. Daarbij bepaalt het ook voor het grootste deel hoe aantrekkelijk anderen ons vinden. Je kunt beter een knappe snoet hebben met een uitgezakt lichaam, dan een goddelijk lijf met een lelijk bekkie erboven, zo blijkt uit onderzoek. Of dat laatste veel voorkomt is overigens nog maar de vraag, want schoonheid is oneerlijk verdeeld: aan mooie gezichten zitten ook vaker dan gemiddeld mooie lichamen vast, en zelfs mooie stemmen.
 
Lees verder in Psychologie Magazine
Schoonheid is oneerlijk verdeeld: aan mooie gezichten zitten ook vaker dan gemiddeld mooie lichamen vast
en zelfs mooie stemmen

Psychologie Magazine

Mr. and Mrs. Perfect
De virtuele schoonheden Mr. and Mrs. Perfect samengesteld uit de zes mooiste mannen en vrouwen van Nederland volgens de lezer(e)s(sen) van Psychologie Magazine
Een gemiddeld gezicht is symmetrischer en regelmatiger dan een typisch gezicht.
Dat wijst op gezondheid
en goede genen

Psychologie Magazine

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we een „gemiddeld„ gezicht, samengesteld uit verschillende gezichten, nóg aantrekkelijker vinden dan de afzonderlijke gezichten. Daarom stuurden we foto’s van de top-6 van mooiste BN„ers naar het „gezichtenlab„ van de University of Aberdeen. Daar wordt onderzoek gedaan naar wat gezichten aantrekkelijk maakt.
 
In het gezichtenlab werden de gezichtskenmerken van de zes mooiste mannen en vrouwen gemeten en met een speciaal computerprogramma samengevoegd tot Mr. en Mrs. Perfect. Deze virtuele superschoonheden zijn dus echt de allermooisten van Nederland!
 
Waarom vinden we een gemiddeld gezicht mooier? Een gemiddeld gezicht is symmetrischer en regelmatiger dan een typisch gezicht. Dat wijst op gezondheid en goede genen, en daarom vinden we gemiddelde gezichten extra aantrekkelijk, vermoeden de onderzoekers.
 
Bron: psychologiemagazine.nl

facelab University of Aberdeen | psychologiemagazine.nl