Dagelijks archief: maandag 12 april 2010

CS5 global launch [ 2 ]

vanmiddag de wereldwijde lancering van Adobe CS5 online bijgewoond
CS5 lineup
CS5 line up
Design Premium, Design Standard, Web Premium, Production Premium en Master Collection

Precies om 17.00 ging de presentatie van Adobe Creative Suite 5 van start. In ruim een uur presenteerden diverse Adobe guru’s de workflows voor design, web, videoproductie en fotogarfie en kwam een deel van de nieuwste snufjes uit Flash, Photoshop, Illustrator en Premiere aan bod. De bijeenkomst Next Level die de Adobe User Group Nederland ter gelegenheid van de lancering had georganiseerd was eveneens een succes. Via een aantal twitterkanalen, zoals Webdesigner, hedwygNL, Adobe User Group NL en creativesuite twitterden tijdens de presentatie de eerste reacties binnen. Even later verscheen de Nederlandse vertaling van het persbericht over de presentatie van de nieuwe Adobe Creative Suite. De presentatie is permanent te zien op cs5launch.adobe.com

CS5 global online launch
Precies om 17.00 hield Adobe’s CEO Shantanu Narayen (helemaal boven) CS5 ten doop
Amsterdam, 12 april 2010 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert Adobe® Creative Suite® 5. De suite is een doorbraak op het gebied van design- en ontwikkelso!ware voor nagenoeg iedere creatieve work”ow. Het nieuwe CS5 productportfolio van Adobe is sterk gericht op interactiviteit, prestaties en het maximaliseren van de impact van digitale content en marketingcampagnes voor alle media en apparaten. Creative Suite 5 omvat uitgebreide nieuwe versies van creatieve tools en biedt belangrijke work”ow-verbeteringen voor designers en ontwikkelaars. Creative Suite 5 producten bevatten toegang tot Omniture-technologieën om informatie van websites en andere bronnen te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Daarnaast voegt CS5 ook voor het eerst integratie toe met online content, het inzichtelijk maken van digitale marketinginvesteringen en optimalisatiemogelijkheden. Verder omvat de suite een volledig nieuw component, namelijk Adobe Flash® Catalyst. Hiermee is interactieve content te ontwerpen zonder dat de gebruiker code hoe! te schrijven. Verder verbetert deze component de samenwerking tussen designer en ontwikkelaar.
 
Bron: press.adobe.com
CS5 global online launch
CS5 global online launch

cs5launch.adobe.com | adobe.com

CS5 global launch [ 1 ]

vandaag is de wereldwijde lancering van Adobe Creative Suite 5

De lancering van Creative Suite 5 is een gebeurtenis die doet denken aan de lancering van de Apollo 11. Op de website cs5launch.adobe.com is het aftellen al weken geleden begonnen en nu de final countdown nadert, groeit de spanning in de wereldwijde Adobegemeenschap. Vanmiddag om vijf uur (8.00 in Los Angeles en 11.00 in New York) zal adobe.tv roodgloeiend staan, want miljoenen Adobegebruikers over de hele wereld zullen online de lancering volgen. Daar zal ik er één van zijn en om er zeker van te zijn dat er verbinding is, heb ik al gereserveerd.

CS5
Ik heb al gereserveerd voor de lancering van CS5 vanmiddag om 17.00

Ik ben vooral nieuwsgierig naar de nieuwe mogelijkheden van Photoshop CS5 en Illustrator CS5 die een belangrijk onderdeel van de Creative Suite vormen. Beide applicaties gebruik ik nu alweer veertien jaar (Photoshop viert dit jaar overigens zijn twintigste verjaardag) Ook Dreamweaver waar ik nu ruim tien jaar mee werk, heeft weer nieuwe uitbreidingen gekregen. Waar ik mij het meest op verheug is de ondersteuning van content managing systemen als Joomla!, WordPress (achter deze blog) en Drupal.

cs5launch.adobe.com

Amerikaanse Burgeroorlog [ 2 ]

149 jaar geleden werd het eerste schot in de Civil War gelost
Fort Sumter
Fort Sumter 12 april 1861
Op 12 april 1861, om 04.30 uur ‘s ochtends openden de Zuidelijke batterijen het vuur, recht op fort Sumter, en hielden dat 36 uur lang vol. Het garnizoen beantwoordde het vuur, maar zonder veel effect, omdat majoor Anderson niet toestond om kanonnen te gebruiken (omdat die teveel kans liepen door het Zuidelijke kanonvuur geraakt te worden). Op 13 april gaf het fort zich over en werd geëvacueerd. Volgens getuige-verslagen, zoals het bekende dagboek van Mary Chesnut, vierden de bewoners van Charleston groot feest ter gelegenheid van het begin van de strijd.
 
Bron: nl.wikipedia.org
beschieting van Fort Sumter
de bewoners van Charleston kijken op de daken van hun huizen naar de beschietingen van de geconfedereerden op fort Sumter (Harper’s Weekly, 4 mei 1861)


aanleiding Burgeroorlog tot 1820
| aanleiding Burgeroorlog 1820-1860
de aanval op fort Sumter op 12 april 1861