Dagelijks archief: donderdag 13 maart 2008

broodje aap verhaal

gezien: King Kong (2006)

Pulp heeft geen grote aantrekkingskracht op mij. Toch is deze groot genoeg om mij aan zelfkritiek bloot te stellen. Bij voorkeur doe ik dat terwijl ik een duik neem in de ranzigheid die pulp heet. Afgelopen vrijdag was het weer zover en keek ik naar de jongste remake van King Kong. Zoals bekend, verscheen de film King Kong 75 jaar geleden voor het eerst, bracht de beroemdste aap uit de filmgeschiedenis voort en maakte van de in 1933 piepjonge Empire State Building een celebrity.

King Kong
website van King Kong in art deco stijl

Zoals we van pulp gewend zijn, is het verhaaltje een mix van horror, sensatie en erotiek. Als je wat Freudiaanse psychologie erop loslaat, lijkt het nog wat te worden: een variatie van the Beauty and the Beast. featuring: America’s proud phallus, the Empire State Building. Nee, daarvoor hoefde ik ook deze remake niet te zien. Maar wel voor de verbluffende reconstructie van New York anno 1933.

King Kong
De jaren ’30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de 8 meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
 
Bron: moviemeter.nl
King Kong

kingkongmovie.com | King Kong [moviemeter.nl]